McCormick

McCormick wprowadza do Polski sos FRANK’S RedHot Original oraz jego ostrzejszą wersję, FRANK’S RedHot Xtra Hot. Ten kultowy amerykański sos ostry składa się z prostych składników i pasuje do każdego rodzaju potraw. Premierze towarzyszy kampania Digital podkreślająca uniwersalność zastosowania produktu, pod hasłem „Ostro wchodzi ze wszystkim”.

McCormick, właściciel marek Kamis i Galeo, wpisując się w trend dynamicznego rozwoju Łodzi, otworzył tam swoje pierwsze w Europie Centrum Kariery. Jest to jedyne takie miejsce, dedykowane studentom, specjalistom, menadżerom oraz wszystkim tym, którzy pragną rozwijać swoją karierę w branży usług w McCormick Shared Services Center w Łodzi. Uroczyste otwarcie Centrum Kariery odbyło się 20 listopada i wzięli w nim udział przedstawiciele Urzędu Miasta, pracownicy oraz przedstawiciele firmy McCormick z Europy i Stanów Zjednoczonych.

McCormick & Company ogłosił oficjalnie zakończenie procesu przejęcia spożywczej części brytyjskiej spółki Reckitt Benckiser Group plc.

Soczysta karkówka to prawdziwy przysmak. Sprawdzi się jako danie główne i jako dodatek do kanapek. Wyjątkowego smaku i aromatu nada jej przyprawa do karkówki Galeo.

Imbir jako przyprawa wykorzystywany jest od 3 tys. lat. Dzięki swym właściwościom doskonale nadaje się do potraw wytrawnych i pikantnych, słodyczy i napojów. Szczególnie chętnie wybierany jest przez konsumentów w okresie jesienno-zimowym. 

Przyrządzając potrawy i desery wielkanocne warto zaopatrzyć się w przyprawy podkreślające smak i aromat dań. Z myślą o przygotowaniach świątecznych marka Galeo proponuje gotowe mieszanki przypraw do mięs i przyprawy. 

Żurek jest jednym z dań, które obowiązkowo gości na stołach wielkanocnych. Aby cieszyć się w pełni jego smakiem, zupa ta musi być odpowiednio przyprawiona. Marka Galeo na Wielkanoc proponuje przyprawę Galeo do żurku i barszczu białego, która pomoże sprostać tym wymaganiom. 

Przyprawa do mięsa duszonego Galeo to połączenie korzennych aromatów oraz ziół. Skład przyprawy Galeo do mięsa duszonego komponuje się z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną, królikiem jak i dodanymi do dania warzywami.

W ramach Europejskiego Funduszu Najbardziej Potrzebującym (FEAD), ze środków którego realizowany jest w Polsce program operacyjny Pomoc Żywnościowa opublikowano wyselekcjonowany zbiór dobrych praktyk, zebranych w 15 krajach Europy. Wśród wyróżnionych projektów znalazł się innowacyjny program „Kulinarnie Mocni” realizowany przez Federację Polskich Banków Żywności i firmę McCormick Polska, właściciela marki Kamis. 

25. edukatorów Banków Żywności wzięło udział w warsztatach „Kulinarnie Mocni” poprowadzonych przez Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka.

Strony

X

Przeczytaj również